обл. Русе, с. Николово+359 886 400 492

Сокове от ябълки и круши. Полезни?!

Особено полезен е ябълковият сок. Спомняте си, че първото сокче, което мама дава, е ябълковото. И това не е случайно. То лесно се усвоява от организма на човека, независимо от възрастта. Помнете обаче, че е полезен прясно изцеденият сок, но в днешно време има вече сокоизстисквачки и процедурата е бърза. Забравете металното ренде, защото сокът потъмнява, а понякога променя и вкуса си. Желателно е соковете да не се подслаждат допълнително, още повече при диети за отслабване.

Комбинацията от ябълков сок и мед също е мощно средство в борбата с много заболявания като артрит, жлъчни инфекции, настинки; преумора; депресия. Разбира се като всеки природен продукт ябълката не лекува като с вълшебна пръчица, но при постоянна консумация на тези плодове вие печелите в битката със стреса, възрастта, уморителното ежедневие.

Крушовият сок също е много полезен, но с него не бива да се прекалява поради силно разхлабващия му ефект. С успех се прилага при упорита констипация, особено поет вечер преди лягане.

На пазара се продават и изсушени ябълки и круши, които имат своето място на трапезата, но за диетично хранене не е желателно те да бъдат допълнително озахарени.

Колкото и да са вкусни сладката и от двата плода, не е препоръчително те да се употребяват от хора, целящи да намалят теглото си или да запазят добрата си физическа форма.

Партньори: